Ik ga op reis en ik neem mee...

Hoofdstuk 2: Haaien en Sushi

Moet je je voorstellen: oog in oog met een ENORME haai. 3,5 meter, binnen een afstand minder dan een halve meter. Even flitst het door mijn gedachten; dit is hem! Een Great White! En f*ck wat is hij dichtbij! Ondertussen houden zijn ogen me nauwlettend in de gaten. Zijn lichaam zwemt rustig langs me af. Ik wil hem aanraken, maar helaas is daar het glaswerk van het enorme aquarium.. Juist, de eerste dag ben ik op bezoek geweest in de fantastische onderwaterwereld van Sydney Aquarium.
Deze 'Great White' bleek overigens gewoon een Grey Nurse shark te zijn. En deze grijze zusters (m/v) eten slechts vis. Beetje jammer natuurlijk, maar ze zijn alsnog indrukwekkend groot, met een nog indrukwekkender gebit.

Zoals je begrijpt was het na mijn aankomst in Sydney, tijd om de stad te verkennen. Als een ware toerist sjouw ik overal heen, inclusief Lonly Planet, een fles water en een fototoestel. Oh ja, en factor 50. De zon brandt hier namelijk fel op je bol.

Na mijn bezoek aan het aquarium ben ik de volgende dag richting Manly gevaren op de ferry. Ik was altijd al fan van de zee, maar nu helemaal. Hier hebben ze het echte werk! Vanuit de Ferry heb je adembenemend uitzicht over de haven met de HarbourBridge enthe Operahouse. Overal dobberen de meest prachtigezeilboten en jachten.En de golven! Ze zijn enorm. Zeker wanneer je vanuit de havenrichting de open zee vaart.Je hebt het gevoel dat de boot moet vechten tegen de kracht van de Atlantische oceaan. Man, wat een geweld. Op de Ferry lijken we dan ook echt meters omhoog en omlaag te 'veren' door de golven. Met mijn neus in de wind, sta ik op de boeg en waan ik me even in Titanic. Het is echt fantastisch! Heb me dan ook voorgenomen om tijdens mijn reis zeker een keer te gaan varen en hopelijk ook te leren zeilen.
In Manlyis een prachtig strandje en op de pier nuttig ik een goede lunch.Gezien de zee en al zijn visjes, belanden diehier meer dan regelmatig op je bord.Sushi is dan ook erg goedkoop en daar maak ik uiteraardveelvuldig gebruik van :-)

Het enige nadeel van de hele dag alleen op pad zijn, is dat het zo stil is.Simpele dingen als even kletsen met vriendinnetjes over alledaagse dingen zit er nu niet in. En op een praatje met de man van de kiosk of je buurman in de metro na, krijg je dan de neiging tegen jezelf te praten. Heel vreemd ;-)De filmpjes in het aquarium getuigen, die volgen later.
Nou ben ik niet vies van een beetje slap ouwehoeren tegen wildvreemden, maar ik heb al gemerkt dat dit in het Engels toch wel een andere zaak is. Hoe vertaal je bijvoorbeeldad hoc een goede grap?Daarnaast moet ik me tijdens gesprekken met medebewoners uit hethostel wel concentreren op de mensen met een sterk accent, zoals Engelsen uit het noorden, of Nieuw-Zeelanders. En ook in mijn antwoordenis het nog vaakzoeken naar de juiste woorden. Ach ja, het is een kwestie van wennen vermoed ik. En blijven oefenen natuurlijk..

Ik vertrek vanavond met een busrichting Byron Bay, volgens velen het ultieme backpackers plaatsje. Daar blijf ik in ieder geval twee nachten. Vandaag dus vooral een beetje rond het hostel hangen, met toffe mensen die ik gisteren heb ontmoet. We zijn gaan eten bij Bourbon (voor de Sydney kenners), waar een goede steak en happy hour zorgden voor een uitstekende avond met een groep uit het hostel. Vervolgens hebben we nog uren op het dak van het hotel, onder het genot van een ' goede' chardonnay gefilosofeerd over het leven. Toch grappig hoe alcohol altijd weer zorgt voor een mondig stukje spraakwater, zelfs als je Engels niet je-van-het-is...

U begrijpt, ik geniet hier volop!

Liefs en een zoen,

Charlie.

Ruud

Mooi te horen Charly, fijn dat je het al zo snel helemaal naar je zin hebt! Die backpacker komt al goed naar boven hoor ik wel en idd die Lonely Planet ziet er dan misschien een beetje suf uit met als z'n grijze pagina's tekst maar het is en blijft echt de bijbel voor de reiziger! Ook grappig dat je al meteen van die filosofische gesprekken hebt gehad. Herken t helemaal! Als je even behoefte hebt aan wat anders dan heet en zon dan zoek maar eens op 'Harbin Ice Festival'. Daar zitten wij over een paar weken een paar dagen met een gemiddeld temperatuurtje van -25;)

We'll keep in touch roomie!

Annie

Nou dat klinkt allemaal prima. En je nummer werkt in ieder geval! Dankjewel voor je smsje, fijne afleiding tijdens mijn nachtdienst.
Blijven oefenen dat Engels, komt vast goed! Of hadden we toch meer in het Engels moeten babbelen voordat je ging? :-)
Geniet! En veel plezier in Byron Bay. X

hotjaps

fijn om te lezen dat je het zo fijn hebt!
Byron Bay is super!
En doet je telefoon het?

Ome Tiel & tante Jo

Keep it up !! Van wie heb jij toch die ontspannen schrijfstijl ? In ieder geval niet van jouw ouwe heer !!! Ga zo door, Moni. Ik kijk al weer uit naar het volgende verhaal.
Groeten van Tante Jo en mij

Anja

Hey Char, wat geweldig leuk om jouw reisverhalen te mogen lezen ! Super dat je het zo goed naar je zin hebt. En wat dat praten tegen jezelf betreft ; geen probleem zolang als 't maar geen onzin is ! Heel veel liefs uit het Nuenense en geniet er maar lekker van !

Lenneke

Ow charl, ik ben zo jaloers! Ik heb eigenlijk helemaal niets met Australië maar als ik dat zo lees krijg ik toch wel kriebels!
Grappig ook hoe je Engels altijd beter lijkt te gaan als je die fles chardonnay leeg hebt :) ;)
Heel veel plezier nog he :)

ben

Hej hej. Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt. Leuk dat je zoveel schrijft en gelukkig niet te lang. Graag meer fotos! En heb je al geBBQd?

Michiel

Hai lotje. Leuke foto's ! Uiteraard willen we meer zien :) Ik dacht bijna dat je echt in zee gesprongen was in een haaien-kooi. ;) Ben je nog van plan dat een keer te gaan doen?

En hop, meteen een flesje wijn achter de kiezen met nieuwe mensen die je leert kennen. Doet me denken aan mijn avond in het hostel in Budapest! :)
Tot gauw!
xxx je broer

Delia

Hey Char!

Super leuk om je verhalen te lezen! Ik ben stikjaloers maar zo super goed van je dat je dit hebt gedaan. Als je terug komt ben je niet meer kapot te krijgen ;)
P.s. heb wel een toekomsttip voor je.. je moet gaan schrijven! Je schrijft zo grappig en makkelijk! Ik kijk nu al uit naar je nieuwe verhalen!
Geniet ervan en goed smeren!

Kus

Sen

Heb je al aan mijn symbolische potje geroken in je gedachten?

;)

Astrid

Ha Charlotte!

Als je wilt (leren) zeilen zijn de Whitsunday Islands te place to be! Dat is zoooo geweldig mooi!

Heel veel plezier en geniet van de Goon :-)

x

Tante Trudy

Hey dame van het Brabantse platteland, dat heb je maar mooi voor elkaar. Ben erg trots en een klein beetje jaloers op je. Wat kan je boeiend schrijven zeg, heb je toch niet de verkeerde opleiding gevolgd? Ben benieuwd naar je volgende verslag.

Kasper

Goede verhalen Char, je moet journalist worden of collomnist.. ;-) veel plezier. en bel me nog maar eens

Sanne

Hee chicka!

Heerlijk al die sushi! Dat maakt mij pas jaloers!

Ik wacht op de foto's van de surfdudes, kunnen we thuis ook een beetje mee genieten! Boek al uit?

Liefs!

Charlie

@ Sanne: Ja, boek is hard onderweg! Super spannend verhalen. Beste dat ik tot nu toe heb gekregen ;)
Foto's van de beachbaby's zullen nog wel volgen.. :)

@ Astrid: Die Goon is wel goed ja, maar heb jij gezien welke ingrediënten daarin zitten?!

@ Ben: nog geen BBQ's, maar wel genoeg te eten. Probeer iedere dag gezond te koken. Moet een beetje aan de lijn denken he! Volgens iedere vrouw die ik hier spreek kom je minimaal 4 kg aan...

Inge

Hee Char,

Super om te lezen dat je het goed maakt als 'einzelganger' ;-) (in Oostenrijk heb je daar zelfs een aparte ingang voor bij de skilift). Was trouwens super daar. Kan me voorstellen dat het super wennen is om alleen van alles te ondernemen, maar leer je jezelf goed kennen haha. Ben erg benieuwd naar je foto's. Veel plezier daar!!!!! Heb je al een mobieltje?

x Inge en de rest van SieCom

Ha die Charlotte!!!

Ik zie dat die lutsers uit Oirschot hebben gereageerd, dus dan kan ik niet achterblijven... Only the lonely went uiteindelijk wel hoor! Zo te lezen kom je bovendien genoeg andere rezigers tegen om je tijd mee te verdijven, dus dat komt wel goed. Hoop dat je een hele goede tijd hebt. Ennuh.....doe het veilig he!

Groet,

Erwin

Oeps, twee tikfouten in een stukje.....dat gaat goed. Ik bedoelde dus: reizigers en verdrijven....

Veel plezier!!!!!!!!!

Inge v. Heesch

Charlotte!

Ik vind het serieus knap van je! Je verhalen vind ik nu al indrukwekkend, maar ondanks dat, overtuigen ze me niet om ook ooit mijn rugzakje te pakken en te vertrekken ;). Tot dan doe ik het met jouw verhalen en dan bevalt me nog prima! Heel veel plezier, let een beetje op jezelf, en doe geen dingen die ik ook niet zou doen!! :D

Liefs!

mama

Hoi Charlotte,

waar blijft het volgende verhaal.
Zijn reuze benieuwd naar het vervolg!!!

Bram

bedankt hoor ik heb dit nodig voor mijn werkstuk dus door jou ben ik nu al ee bedankt.

G

Hey Char, heerlijk om te lezen dat je het goed naar je zin hebt gehad in Manly. Heb je toevallig ook de babypinquings gezien die zich daar nestelen?
Tot het volgende verhaal!!