Hoofdstuk 6: 'Leave the world behind you..'
Heel even staan we stil. We realiseren dat er nu geen weg meer terug is. Het asfalt heeft inmiddels plaats gemaakt voor een overgang in zand, modder en kuilen. Een enorme berg doemt voor ons op, die lijkt te zeggen: 'Kom maar, probeer het maar!' Met slechts een landkaart en enkele bandensporen als uitgangspunt geven we ons over.De motoren grommen, iedereen kijkt gespannen toe. De chauffeur trapt het gaspedaal stevig in. 'Hang on, everybody!'
Mijn bezoek aan Fraser Island was buitengewoon fantastisch. Na een kort bezoek aan Rainbow Beach, reis ik in mijn eentje door naar Hervey Bay. Vanuit deze baai ga ik op driedaagse survival tocht naar Fraser Island. Een eiland, vlak voor de kust van Australie. Met een gezelschap van 10 personen krijgen we een auto (4 Wheel drive!), tenten, kampeer uitrusting en een landkaart. Na instructies vertrekken we in de vroege ochtend om boodschappen te doen en ons voor te bereiden op de trip. We hebben een gevarieerd gezelsschap: Twee Nederlanders, twee Duitsers, drie Zweden en drie Israeliers. Daarnaast rijden we in een kolonne van drie auto's, en dus is het een mooie mix van nog eens heel wat andere nationaliteiten.
Na een overtocht met de ferry wordt het tijd voor het echte werk. Als een heus team richten we de auto in, laten lucht uit de banden en maken onszelf op voor de tocht der tochten. We vertrekken
snel richting Lake Wabby, een ontzettend diep meer op Fraser. We kunnen namelijk wel wat afkoeling gebruiken en aangezien erde komende dagen geen douche of toilet aanwezig is, ook een goede
verfrissing.
Omdat het al een uur of vier is en we rekening moeten houden met het tij, rijden we daarna snel door over het strand, op zoek naar een geschikte kampeerplek. Daar aangekomen bouwen we ons
tentenkamp op, bereiden het eten en ruimen daarna alles op. Dingo's (wilde honden) azen namelijk op alle restanten en circelen al enige tijd ongedurig om de tenten heen.
S' avonds drinken we, verbazen we ons over de vele sterren, zingen, dansen, lachen en beseffen: this is life!
In de ochtenden wordt je gewekt door het breken van de golven op het strand en de warme zon die rond een uur of 5 opkomt. Snel alles inpakken in verband met de vele insecten en op naar een van de vele prachtige bezienswaardigheden op dit eiland. We zien op de tweede dag o.a. de champagne pools (een natuurlijke uitsparring van rotsen in de zee) en Indian Head. Vanuit deze plek heb je een fantastisch uitzicht over de zee met haaien, enorme roggen en schildpadden. Het is maar goed dat het eiland meren heeft, want zwemmen in de zee is hier dus levensgevaarlijk. We verbazen ons over de vele dieren die hier leven. Heb er foto's van gemaakt, want helaas heb ik hier geen huis-Marine bioloog dieme alles uitlegt ;-)
Als de vloed genoeg gezakt is, rijden we opnieuw over de stranden naar een nieuwe kampeerplek. De dames zorgen voor een nieuwe voorraad drinkwater, terwijl de mannen zicht ontfermen over een lekke
band. Tja, ook die dingen gebeuren hier!
De laatste dag is het uiteraard mijn beurt en mag ik het brute geweld van een 4 wheel drive ervaren als we landinwaarts gaan. Vanuit de strandentrekken we de diepe regenwouden in, richting Lake
MacKenzie, het grootste meer van Fraser, met diep helder blauw water en parelwitte stranden. De rest van de middag verblijven we hier, doen een dutje, eten de laatste restantjes voedsel op en
moeten rond een uur of 3 richting de ferry. Met een uitgelaten gevoel berijden we de laatste bergen van Fraser. De Israeliers leren ons liedjes en iedereen zingt en klapt. De atmosfeer is goed,
geweldig zelfs en hoewel iedereen verlangt naar een douche, is het jammer om weer uit elkaar te moeten gaan..
Dag Fraser!
heey ik kon je niet vinden op Facebook.. wil je mij ff toevoegen? astridmeijs@gmail.com
veel plezier! en waarschijnlijk tot in NZ!
xx astrid
Super dat je 2 dagen op fraser bent gebleven! Prachtig is het daar he :D
DIkke knuff!
Ik zit in mij eentje te lezen van je schrijft en allemaal beleeft. Wat zul jij straks nog kunnen genieten als je dat allemaal terug kunt lezen. Want schrijven dat kan je, je hoeft je ogen maar dicht te doen en dan reis ik met je mee ;) Ik reis toch al met je mee, zij het in klein formaat. Doei meis en een dikke knuffel van ons allemaal
WAUW wat is het daar mooi!! je vermaakt je prima hoor ik al:) hehe
xx
Wat geweldig Charlotte om dat allemaal mee te maken.
Net als anderen zijn we ook geimponeerd door je schrijfstijl.Ik ga je aanmelden bij Shoestring, missichien kun je betaald gaan schrijven.
Kun je volgend jaar naar India of Zuid- Amerika.
Dat is nog wat anders dan een gebakken eitje op zondagmorgen!!!
Veel liefs.
Nice nice Charly, hebben gister weer relaxed 'geouwehoert' bijna alsof we nog steeds in het zelfde huis wonen:P have fun roomie!
Hey lotje!
Super om je verhalen te lezen, zelfs al sneeuwt het hier, je krijgt gewoon het gevoel alsof je erbij bent! Hier gaan we aan carnaval beginnen, maar jij vermaakt je daar ook wel ;-)
dikke kus an!