Ik ga op reis en ik neem mee...

Hoofdstuk 7: Wet Sundays

Dag lieve allemaal!

Allereerst moet ik jullie toch even bedanken voor alle enthousiaste reacties, lieve smsjes en persoonlijke mailtjes. Waardeer ik echt ontzettend! Hoewel iedereen zo ver weg is, zijn jullie in mijn gedachten dicht bij mij :-)

De dagen vliegen hier voorbij en inmiddels ben ik aan mijn laatste dagen in Cairns begonnen. Even opladen, wasjes draaien en natuurlijk ook nog wat actie ondernemen. Je kunt hier namelijk schitterend duiken en snorkelen rondom het Great Barrier Rheef.
Wat betreft dat snorkelen ging er de afgelopen dagen een wereld voor me open in Airlie Beach...

Na Fraser Island ben ik doorgereden naar Airlie Beach. Een verschrikkelijke tocht per bus van maar liefst 12 uur. Slapen was er maar weinig bij, aangezien de bus uitpuilde van de mensen.
In Airlie Beach dus even een dagje bijkomen en daarna was het tijd voor.. Zeilen!

De boot waarop ik mocht vertoeven is de Avatar: eengrote Catamaran. Met een onwijs leuke groepen crew hebben we drie dagen rond gedobberd rondom de White Sunday eilanden.Na het heisen van de zeilen, wat nogal wat kracht kost met ons allen, gaan we later op de middag snorkelen. Is wel even wennen, maar al gauw dobbert deze Hollandse waterrat als een ware zeemeermin door het zoute water. We dragen allemaal stingersuits, in verband met de grote hoeveelheden kwallen. In deze wateren leven namelijk ook dodelijke kwallen..
Ik heb de smaak te pakken gekregen en over het algemeen lig ik de rest van de dagen de hele dag in het water te dobberen. We zien de meest prachtige vissen en koralen en laten zelfs enorme Batfishes uit onze hand eten.

Uiteraard brengen we daarnaast ook nog een bezoek aan het vaste land: White Haven Beach.

De reden dat de stranden hier zo hagelwit zijn, is omdat het zand bestand uit Silica: een belangrijk ingredient voor glas, lenzen etc. Het is beschermd gebied en een goudmijn wanneer je het zand mee zou nemen. Daar staan dan ook fikse boetes tegenover: Maar liefst 10.000 dollar! Met het zand kun je overigens wel scrubben wat een parelzacht huidje oplevert, je sieraden schoonmaken en zelfs je tanden witten!
Aangezien het weer niet je van het is (Vooral in de avonden veel regen, overdag een warm temperatuurtje maar vooral bewolkt) schieten we wat kiekjes en duiken we weer het water in.

Op de boot zelf genieten we van de zonsondergang, ontmoet ik weer een heleboel leuke mensen en dobberen we ' s nachts onder het genot van een wijntje op de golven, kijkend naar de sterren. De laatste dag gaan we om 6 uur s' ochtends snorkelen, waarna we helaas weer terugkeren naar het vaste land. We belanden op dat moment ook nog eens in een storm. De regen zwiept in onze gezichten en plotseling is er niet meer dan 50 meter zicht.Echter,kunnen velen van ons er geen genoeg vankrijgen en blijven we inonze bikini's, gewapend met een regenjas kijken naar dit geweld.
Met heuse zeebenen leg ik een paar uur later weer aan in mijn hostel: Magnums. Patricia blijkt ook nog in Airlie Beach te zijn en we lunchen samen, super gezellig! Natuurlijk meteen lekker roddelen en de laatste dagen in Australie bespreken.
Uiteraard volgt dezelfde avond nog een goed afscheidsfeestje met de hele groep. De kapitein neemt ons mee naar een aantal bars en we hebben een fantastische avond.
De volgende ochtend is het al heel snel tijd om de bus opnieuw te nemen en dus sta ik na luttele uurtjes slaap weer naast mijn bed, mijn backpack in te pakken.
Met een beetje hoofdpijn, maar vooral gemengde gevoelens verlaat ik Airlie Beach. Tot nu toe het absolute hoogtepunt in mijn reis! En.. weer een to-do erbij. Als ik terug in Nederland ben ga ik echt leren zeilen..

Liefs en dikke zoen,
Charlotte

Do

Wat en contrast terwijl ik me hier in een schots rokje aan het heisen ben en nadenkend hoe ik de warme overvolle kroegen kan combineren met de vrieskou zodra je weer naar buiten loopt...

White sand beach is in alle opzichten veel aantrekkelijker!!! ;)

Dikke kus!

Tante Trudy

Wauw charlotte, wat maak jij veel mee. Prachtig zeg die witte stranden, en het mannelijk gezelschap mag er ook wezen is het niet. Heb je die uitjes van tevoren al bedacht of vind je die ter plekke?

gr. Tante Trudy Ome Jan

Charlotte

Boek hier alles ter plaatse, wat overigens ook wel een rib uit je lijf kost ;-) Maar, het is het zeker waard! Alle cliche's uit de kast wat betreft 'je leeft maar een keer' en 'geld moet rollen'. Volgende maand in Nieuw-Zeeland wordt het even rustig aan doen..

Elisa

Hey Lief,

Wat schrijf je het toch allemaal ontzettend leuk op! Het lijkt alsof ik het zelf weer allemaal opnieuw beleef.

Geniet nog even van de laatste dagen in Australie en vooral van Cairns. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Lacoon want die is behoorlijk groot en vooral erg hip!

Liefs en een dikke kus en knuffel van mij