Hoofdstuk 9: Auckland - Ik kwam, zag en..
..verloor al heel snel mijn hoop op een baantje in deze Nieuw-Zeelandse metropool. Het krioelt er werkelijk waar van de backpackers en Aziaten. De eerste groep is wanhopig op zoek naar een baantje, de tweede groep voorziet de eerste groep vooral van goedkoop eten. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat ik een week lang op sushi en Indische curry's heb geleefd ;-)
Ik verblijf in totaal 5 nachten in het Base hostel in Auckland, samen met Russel en Dan, twee Britten die ik tijdens mijn boottrip naar de Whitsundays heb ontmoet. Erg handig, want zij helpen me
met het vertalen van mijn C.V. in ruil voor de praktische informatie die ik verzamel tijdens de briefing van de organisatie die e.e.a. voor me heeft geregeld om te mogen werken in
Nieuw-Zeeland.
Samen met Kate en Josch (broer en zus) en tevens ook Britten maken we de plaatselijk pubs onveilig en eten we gezellig bij 'The Belgium Beer cafe' waar ze (hulde!) Blonde Hoegaarde's schenken.
Genieten dus.
Overigens solliciteer ik me overdag suf, maar met weinig succes. De mannen ervaren hetzelfde probleem en daarom besluiten we richting het Noorden te trekken. Om geld uit te sparen, hebben we bijna niets ondernomen in Auckland, maar de laatste dag brengen we dan toch maar een bezoekje aan het Auckland museum, waar ik meteen weer even mijn Nationale geschiedenis bijspijker door te lezen dat Abel Tasman (van de eilanden) een Nederlander was en Nieuw-Zeeland derhalve ook door een Nederlander is ontdekt. Foei foei Charlotte..
Hey Roomie,
Jammer dat t krijgen van een baantje zo moeilijk is daar. Kun je geen info op inet vinden wat je t beste kunt doen? Je bent blijkbaar niet de enige dus vast wel wat te vinden?! Anyway, ik hoop dat je snel een baantje vind en weer vol met leuke positieve verhalen zit en ze vooral ook post!;)
Kus en heel veel geluk,
Ruud
Hey zus,
Volhouden! Je vind vast wel iets daar op dat eiland ;-)
EN als je echt failliet dreigt te gaan dan zetten we wel een fonds voor je op hier in Nederland. Giro 555 voor steun naar Lotje! xx
broer Mich :p
Ja, Charlotte het leven gaat niet altijd over rozen. om het zo maar eens te zeggen, maar je bent een van den Heuvel en die weten van wanten of niet dan. Je vindt best een leuk baantje om je saldo wat op te krikken. Fruit plukken levert goed op maar is niet een van de leukste bezig heden, maar goed het is maar voor even en wat je nu doet werken in een bed en breakfast dat is toch een eitje voor jou. Leuk dat ze mensen allemaal zo vriendelijk zijn, maar dat zijn wij brabanders toch ook, wat dat betreft is het ons niet vreemd. Maar goed alle gekheid op een stokje, gelukkig heb je het nog goed naar je zin en dat is zo wie zo belangrijk. Dan komt de rest van zelf ;) wij genieten nog steeds van je verhalen. Want ik moet je nageven dat kun je als de beste, ik lees het in ieder geval met plezier. Nou meis geniet van alles wat je mee maakt en alles komt goed !!! een dikke knuf en veel liefs !!!! Ook van de mannen want dat zijn niet zo'n schrijvers ;)