Hoofdstuk 11: Wordt vervolgd..
Het is zo ver! Het fruitseizoen in Kerikeri is begonnen. Kiwikiwi, that's the word. Sinds deze week werk ik dan eindelijk fulltime als kiwifruit plukker. En hell, da's afzien. Maar hey, wie de bergen wil begklimmen en de Vierdaagse volgend jaar (sign me up!) wil uitlopen, moet werken aan doorzettingsvermogen.. Foto's volgen, maar gewapend met een mand die je op je heupen draagt, en een paar handschoenen sta je de hele dag in een soort kiwi'gaard' fruit te plukken. Gebukt, van een uurtje of 8 tot de zon onder gaat.
Ondertussen is onze lodge (tuinhuisje is toepasselijker) uitgebreid met nog meer mannelijk schoon. Of ik daar bezwaar tegen had, vroegen ze nog bij de receptie. Ha! Nee hoor, laat maar komen :-)Naast Dan en Russ, is team 8 nu voorzien van een Fransman: Vincent en nog een Engelsman: Ian. Aangezien we allemaal werken en de enige vrije dag op zondag is, is zaterdagavond DE avond hier. Afgelopen weekend hebben we deze gespendeerd met maar liefst 22 mensen, allemaal werkend/wonend op het vakantiepark. Voor de gelegenheid een heuse partybus geregeld, waarin ik uiteraard mijzelf voor de gelegenheid omdoopte tot party host.
Plannen tot zo ver: de komende maanden (maart en april) blijven werken en daarna al mijn centen spenderen aan het wonderschone NZ. Hoor alleen maar fantastische verhalen van reisgenootjes, dus moet goed komen. Aafke was vorige week in Paihia (ook wel het lokale strand, zo'n 10 km verderop) - waar ik liftend naar toe ben gegaan. Spannend! Maar je bent een backpacker, of niet. Overigens moest ik de meneer die me een lift gaf beloven het-nooit-meer-te-doen-want-het-is-veel-te-gevaarlijke-meisje! 'Ja pap'... Waar overigens wel een kern van waarheid in zit. Paihia is namelijk de plaats waar het Nederlandse stel twee jaar geleden gruwelijk werd gegijzeld in hun caravan..
Maar goed, geen zorgen! Leuk om reacties te lezen!! Blijf ze posten. Communicatie is hier iets minder dan jullie normaal gewend zijn, maar het is iets. Foto's volgen ook snel.. voor de geinteresseerden kun je al het e.e.a. op facebook zien.
Dikke zoenen!
Kiwiplukker van me! Leuk om weer wat nieuws van je te lezen :) xx Mich
Hey aardbei, je hebt zeker mijn stemmetje gehoord daar in het verre NZ. IK zei gisteren nog: " we hebben al lang niets meer van Charlotte gehoord". En zie er staat reeds een verhaal, nou knap hoor dat kiwi plukken, maar het verdiend wel goed of niet dan. Wij hadden al zo iets, die gaat nu flink haar rekening spekken zo dat ze dadelijk nog volop kan genieten :). Je schrijft zo waar het zelfde. Ene..... die boy's daar draai je toch je hand niet voor om, je bent gewend om van klein af aan je te voegen tussen alleen maar boy's of niet dan. Het komt helemaal goed met je, daar aan de andere kant van onze wereldbol. Trouwens leuke foto met daat bordje van Paihia, weet je trouwens wat dat betekend? "Good here" Ben je ook naar Cape Reinga geweest ? Is ook errug de moeite waard. Nou Lot we lezen het wel heel veel knuffels en liefs van ons allemaal !
Oeeh! En als favo-nummer natuurlijk de Tomatenplukkers! Lus je uberhaupt nog kiwi's? Ik wel en ik zal aan je arbeid denken als ik ze met een lepeltje keurig naar binnen werk! Verdient het een beetje lekker?
Ennuhm die party host is vorige week vrijdag wel gemist hoor.. Maar als ik het goed herinner heb ik je nog even gesproken. Ik naar bed, jij aan de aardappelen!
Tot snellie en handjes thuis! Liefs!
Charriiieee!!
zijn er ook foto's van dat nieuwe mannelijk schoon? ghehe!
Krijg je voor het hosten van een party ook betaald? Een doosje kiwi's bijv? Hoop dat je ze nog lust na dat eindeloze krom staan!
Veel plezier daar nog, en geniet er met volle teugen van!!
xxx
Hoi Charlotte,nu komen de verhalen van de ,,echte backpakker,,,de vlijtige student die werkt.Bij ons in Limburg huren we daar Polen voor in.Maar voor jou is het wel een belevenis,hierna zal geen werk meer saai zijn voor jou.veel groetjes Alda
Hey Char,
Eindelijk het verlossende bericht dat je werk hebt gevonden en kiwi's plukken is helemaal zo gek nog niet (beter dan asperges steken) toch? Pluk je de kiwi green of kiwi gold? Mooi ZLVR verhaaltje via de mail trouwens haha ;-) met de groeten van Josh terug. Fer maakt het trouwens ook goed in Afgh. Spreek je snel.
liefs xxx
Dames en heren, het is hier hard bikkelen kan ik je melden. En idd.. ik kan geen KIWI meer zien na zo'n dag. Kiwi's eten zal dan ook nooit meer hetzelfde zijn.. Sta je dan, met je HBO diploma, voor 5 euro per uur kiwi's te plukken.
Ach ja, de groep is leuk en zoals we hier zeggen: 'Work hard, play harder'
Liefs!
Je bikkeld maar effe verder, als je maar geen eelt op je ziel krijgt :) dat is natuurlijk wat minder. Ene....... laat je kisten of korven net zoals de kiwi. Het komt goed meis....Als je werkt kun je ook niks opmaken en zo spaar je dubbel. een dikke knuf en volhouden;)
Charlie!!
haha geweldig..kiwiplukster:) Leuke foto's..vooral al die mannen, jij komt niks te kort zie ik al!! hehe
Genietze!!!
x Maart
Ha die Charlotte..
Mijn dagelijkse kiwi smaakt een stuk beter nu ik weet dat jij je daar voor in het zweet hebt gewerkt!
Na mijn kiwi experience eet ik NOOIT meer een kiwi...
Hoi Charlotte,wat prachtige foto,s,ik zal wat exstra kiwi,s kopen,zodat jij aan het werk kunt blijven gr Alda
Haha, mooi om te lezen Charly! Maar wel minder prettig om te lezen dat je op die vreemde plek bent daar:S Anyway, have fun en enjoy!!