Ik ga op reis en ik neem mee...

Hoofdstuk 15: Ter land, ter zee en in de lucht

'Hai mam!' 'Hoi Charlotte, hoe gaat het met je? Nogietsspannends ondernomen?''Ja, gaat goed, heb gisteren een vulkaan beklommen. En oh ja,eergisteren uit een vliegtuig gesprongen. The usual...'

Een weekend in Nieuw-Zeeland. Volgens ingewijden de normaalste zaak ter wereld.Ik moet bekennen dat ik geen held ben als het gaat om hoogtes. De adrealine die door mijn lijf gutst is dan ook waanzinnig wanneer ik op zaterdagochtend boven Taupo circel, terwijl de instructeur me met lichte drang richting de uitgang van het vliegtuig duwt. Enigzins in shock realiseer ik me dat dit het is en zonder te kijken geef ik me over. Een schietgebedje, ogen dicht en dan gebeurt het. In luttele seconden duiken we de diepte in, doodstil, terwijl de zwaartekracht zijn werk doet. De vrije val is onbeschrijfelijk, slechts 45 seconden lang, maar waarschijnlijke de langste seconden ooit inmijn leven. Vanaf het moment dat mijn besef terugkomt schreeuw ik het uit. Dit is fantastisch!! Vervolgens opent de parachute en en kabbelen we minuten lang door de lucht. Ik vlieg, ik zweef en ik leef! Ik raak de wolken aan en kraai minuten lang euforisch in de arme man zijn oren. De aarde komt terug in zicht en met een zachte landing plof ik op mijn billen in het gras. Ik heb het gedaan! Waahaaah!

Taupo is een adrealine stad, op de top van een vulkaan. Het grote meer: Lake Taupo - tevens het grootste meer van Nieuw-Zeeland - verhult dit.Dit vulkanische gebied is vooral beroemdvanwege 'Mount Doom' uit Lord of the Rings. Deze vulkaan kun je dan ook beklimmen tijdens de Tongariro Crossing.
Ik moet zeggen: het kost heel wat kruim, maar het is prachtig. De aardkorst is hier slechts 12 km dik, wat ervoor zorgt dat de aarde warm is en er nog steeds damp uit de grond komt. Freaky! Totaal gebroken maar met een gevoel van overwinning bereiken ik en mijn Ierse maatje na 5,5 uur het eindpunt van deze 18 km lange tocht.

En dit zijn slechts twee hoogtepunten van de afgelopen 1,5 week door Nieuw-Zeeland cruisen. Ik ben inmiddels aangeland in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Over een paar dagen ga ik richting het zuiden en als ik iedereen moet geloven begint het daar pas ECHT.

Ik kan jullie honderduid vertellen over de prachtige plaatsen waar ik zover ben geweest, maar ik weet dat de meesten van jullie toch meer plaatjes mensen zijn. Aanschouw en geniet!

Liefs en een zoen,

Charlie

hotjaps

Charlotte, wat ben je toch een stoere meid,
super om je over 2 maandjes te zien!

Sanne

Wat een heerlijke foto's meid! Allemaal! Het ziet er allemaal heel spannend uit. Vulkanen, vliegtuigen en al die dampwolkjes bezorgen mij de kriebels hoor. Geniet er van is een beetje overbodig, want dat doe je met volle teugen!

Liefs!!!

Guardian Angel

7 kleuren alleen als ik er al aan denk, maar dat weet je wel. Trouwens een errug charmant pakje dat rooie wat je aan hebt, vooral dat mutsje errug schattig;
Hele mooie foto's heb je gemaakt, en die verhalen die je vertelt, zijn gewoon geweldig geschreven. Misschien heb je wel je beroep gemist en moet je doorgaan in de journalistiek. Veel plezier nog en we lezen het wel. en knuf en een dikke kus!

Marieke

Wow!! Wow!! Wow!! Wat ben jij toch een uber stoere chica! Chevre goes Rambo-style... remember? ;)
Wat een avontuur ben je aan het beleven!
Keep up the good stuff!!

Liefs, x

Ruud

And the story goes on! Ben toch wel jaloers op je Charly. Ik heb mn diploma binnen en ben gewoon een btje aant werk.. das heel wat anders. Nou iig nog veel plezier en we wachten t volgende verhaaltje wel weer af!

X

Mich

Mijn bad-ass zus. :) Goed gedaan Lot !
In Wellington zijn ex-collega's en vrienden van me uit Eindhoven aanwezig. Ze wonen daar, misschien kom je ze nog tegen. Caleb, Amelia en Mike :)

Ik ben apetrots op je en wens je veel plezier!!

xxx Michiel

Charlotte

Yo broeder! Had ik dat maar geweten, dan had ik ze opgezocht.. Ga morgen verder naar het Zuider eiland. X

Elisa

Hey Lief,

Wat ontzettend leuk dit! Sla het allemaal goed op in je geheugen en dagboeken want voor je het weet ben je dit geweldige avontuur gevoel alweer kwijt!

Dikke kus!

Do

Maat..
You rock.. Big time!
Fijn dat je ons gezelschap komt houden in Azie! :)
XXX

Tante Trudy

Hey Charlotte, heb al lang niet gereageerd maar hier ben ik weer. Nu ben ik echt stinkend jaloers als ik je in de lucht zie hangen. Zou ik ook wel eens willen. Weet je dat je op die foto bij de kiwi's met dat kapje sprekend op Ankie lijkt van tante Ans. Wat zie je er trouwens goed uit meid, je ligt zeker wel goed bij al die mooie mannen.
Geniet er nog volop van en laat snel weer iets van je horen. Groetjes, ook van Jan, Ben en Niels.